Inventarisatie

Inventarisatie, inspectie en rapportage onderhoud vastgoed

Klik op de button voor een offerte / contact of bel ons direct. 

Inventarisatie rapport en inspectie onderhoud vastgoed

Duurzaam onderhoud van vastgoed, bedrijven, woningen en VvE’s begint met een grondige  inventarisatie en inspectierapport. Dat is de efficiënte werkwijze van BK Totaal; een inventarisatierapport waarmee onze opdrachtgevers zoals een VvE-beheerder, onderhoudsbedrijf, vastgoedbeheerder of woningcorporatie de staat van onderhoud en verbeterpunten inzichtelijk krijgen.

Waar het gaat om houtrot en houtrotrenovatie kunnen wij een ‘warme inventarisatie’ uitvoeren, dit betekent een 100% inspectie waarbij alle mogelijke verborgen gebreken en aantasting worden meegenomen.

Dus elk kozijn, raam, gevelelement, boeideel en elke kozijn- en houtverbinding en deur wordt apart in deze inventarisatie meegenomen, en door ons in kaart gebracht middels een geveltekening. Gebreken zoals aantasting, houtrot en windschuren, etc. worden gecodeerd zodat u een duidelijk inspectierapport en advies heeft voor uw gevelherstel en al het geveltimmerwerk, met hierbij een kostenstaat.

Dat is onze aanpak in het opstellen van een inventarisatie rapport.
BK Totaal ontzorgt haar opdrachtgevers, wij zijn vakbekwaam, gecertificeerd, doelgericht & efficiënt.

Onderhoud, inventarisatie en inspectie van woningen en vastgoed

Door de aanpak van BK Totaal bent u verzekerd van duurzaam gevelherstel, en lagere kosten in de komende jaren voor de bouwdelen van uw pand. Dit betekent waardebehoud van uw vastgoed.

Als u dit wenst kunnen wij de inspectie en inventarisatie zowel aan de buitenzijde als binnenzijde uitvoeren. Onze specialisten hebben uitstekende sociale vaardigheden en wij zorgen dat er zin mogelijk overlast voor bewoners en gebruikers ontstaat.

Met het D.O.E. certificaat (Duurzaam Onderhoud Expert) van Repair Care is BK Totaal ook uw specialist voor gevelherstel. Uw kozijnen en gevelhoutwerk wordt teruggebracht in de originele staat met de juiste en duurzame materialen, zoals de hoogwaardige 2-componenten epoxy en lamineren met juiste houtsoort. Wij geven garantie op het herstelde gevelwerk en houtwerk.

Met onze inspectietekeningen kunnen wij snel communiceren met onze professionele ketenpartners waarmee wij al jaren samenwerken. Van vervangen ramen, kozijnen, deuren tot zetten van nieuw HR of HR++ glas. Wij zorgen namelijk dat alle gevel elementen perfect worden ingemeten.

Het komt regelmatig voor dat BK Totaal met spoed gevraagd wordt om een inventarisatierapport op te stellen, nadat een vakschilder vergaande aantasting van het houtwerk en houtrot heeft geconstateerd. Gelukkig opteren de meeste opdrachtgevers om ons eerst een uitgebreide inspectie te laten uitvoeren, dat spaart u als opdrachtgever uiteindelijk veel tijd en kosten. Alsook kan de planning tijdig worden aangekondigd aan de bewoners/gebruikers van uw vastgoed. Zo komt u niet voor verrassingen te staan bij de uitvoering van uw onderhoud.

Naast dat BK Totaal is gecertificeerd, hebben wij ook gediplomeerde timmermannen die elk project van herstel, renovatie tot restauratie vakkundig uitvoeren tegen een marktconform tarief.

Als u een vermoeden heeft dat uw woning of bedrijfspand een probleem heeft met aantasting of houtrot, neem gewoon direct contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

De oorzaak van houtrot in hardhout en vuren/grenenhout is vaak achterstallig onderhoud of onderhoud waarbij geen degelijke inspectie en inventarisatie is uitgevoerd.

Daarnaast zien wij vaak bouwkundige gebreken welke vanaf nieuwbouw of verbouw aanwezig waren; geen goede afdichting van de gevel, ontbreken of openstaande kitnaden, verkeerde houtverbindingen of een probleem met de constructie of bekleding van puien en gevel. Het gevolg is dat na jaren van inwatering en vocht de houtconstructie wordt aangetast. Veelal is de aantasting door houtrot van binnenuit zonder dat u aan de oppervlakte van kozijnen, stijlen, ramen of geveltimmerwerk iets kunt zien.

Wij gebruiken hoogwaardige tweecomponenten epoxy zonder vulstoffen. Deze epoxy heeft een enorm hechtvermogen en sterkte, is 100% waterbestendig en elastisch. Er ontstaat geen koudebrug en dat grote voordelen voor de duurzaamheid van de houtreparatie. Daarnaast is de epoxy geschikt om bewegingen en werking van het hout op te vangen.

BK Totaal denkt met u mee; Vakbekwaam, Doelgericht & Efficiënt.

Onderhoud en herstel aan (huur)woningen.
Wij inventariseren het complete onderhoud aan uw woningen en verwerken de resultaten in een rapportage met onderhoudsadvies. Dit helpt u bij het opstellen van uw Meerjarenonderhoudsplan en  -begroting (MJOP of MJOB) en het onderhoudsbudget voor de komende jaren.

BK Totaal is ook uw deskundige aannemer voor de uitvoeren van het gehele onderhoudsproject of een deelproject.

Onderhoud van vastgoed; BK Totaal heeft de oplossing binnen uw budget en MJOP. Wij zorgen voor efficiënt en duurzaam onderhoud van uw woning, bedrijf, woningbouwcorporatie, Vereniging van Eigenaren, zorginstelling, bungalowpark en horecagelegenheid.